Rychlý třešňový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 - 6 ks vejce
200 g máslo
200 g cukr krupice
třešně
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Plech vymažeme a vysypeme

  2. Vejce rozklepneme a v míse je společně s cukrem vyšleháme. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku. Vznikne nám hladké těsto. Pro nadýchanější variantu nejdříve ušleháme žloutky s cukrem, poté s máslem a moukou a nakonec přimícháme sníh ušlehaný z bílků

  3. Těsto vlijeme na připravený plech a hustě poklademe třešněmi

  4. Třešňový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 20 - 25 minut, dokud není na povrchu zlatavý

  5. Rychlý třešňový koláč podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!