Rychlý holandský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 dl mléko
3 lžíce hladká mouka
olej na smažení
500 g vepřový bok
podle chuti
sůl
200 g eidam
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

  2. Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

  3. Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

  4. Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!