Rychlý čokoládový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 120 g máslo 4 lžíce hladká mouka 200 g kvalitní hořká čokoláda na ozdobu cukr moučka
Postup Rychlý čokoládový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme, rozpustíme s nakrájeným máslem a necháme částečně vychladnout. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na sníh.
Do čokoládového krému zamícháme žloutky, prosátou mouku a jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto uhladíme v menší formě s pečícím papírem.
Moučník pečeme asi 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Rychlý čokoládový moučník pocukrujeme, po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme třeba po dobrém obědě k šálku kávy.