Rychlý čokoládový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
120 g máslo
4 lžíce hladká mouka
200 g kvalitní hořká čokoláda
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme, rozpustíme s nakrájeným máslem a necháme částečně vychladnout. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na sníh.

  2. Do čokoládového krému zamícháme žloutky, prosátou mouku a jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto uhladíme v menší formě s pečícím papírem.

  3. Moučník pečeme asi 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  4. Rychlý čokoládový moučník pocukrujeme, po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme třeba po dobrém obědě k šálku kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!