Rychlé skořicové lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
400 ml mléko
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
1/2 balení kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s mlékem do pěny. Mléko i vejce by měly mít pokojovou teplotu

  2. Poté přidáme ostatní suroviny, tedy mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukrem, skořicí a opět prošleháme. Nakonec lžící po částech vmícháme ušlehaný sníh. Necháme pár minut odstát, mezitím si nachystáme pánev

  3. Rozehřejeme pánev na středním plameni, mašlovačkou potřeme olejem, lžící tvarujeme lívance na pánvi a opékáme z obou stran dozlatova

  4. Lívance podáváme s bílým jogurtem, tvarohem či zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!