Rychlé milánské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g špagety
omáčka
1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 hrnek vývar
0 balíčků máslo
1 ks cibule
200 ml kečup
5 ks žampiony
1 lžička slunečnicový olej
10 dkg vepřová šunka
podle potřeby
olej
na ozdobu
tvrdý sýr
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Vepřovou šunku nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Špagety uvaříme ve vodě s kapkou oleje a špetkou soli. Po uvaření dáme studené špagety do timbálku s máslem, necháme je ohřát a přilijeme silný vývar.

  3. Mezitím si na pánvi necháme rozehřát máslo a přidáme cibuli, kterou pouze osmažíme. Přidáme nakrájenou vepřovou šunku, žampiony, kečup a podle chuti česnek.

  4. Rychlé milánské špagety podáváme se strouhaným sýrem a zdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!