Rychlé lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
rajčata
cibule
sádlo
zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Poměr surovin volíme podle chuti. Zeleninu očistíme, papriky důkladně zbavíme peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na kolečka. Podle možností je také zbavíme peciček. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Do hrnce dáme sádlo nebo jiný tuk, rozehřejeme, přidáme cibuli a chvíli podusíme. Potom přidáme pokrájenou papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, podle chuti osolíme a udusíme doměkka. Ještě horké lečo plníme do čistých zavařovacích sklenic, které dobře uzavřeme.

  3. Sklenice s lečem vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou s mírně zahřátou vodou. Sterilizujeme 15 minut od bodu varu. Sklenice s lečem vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!