Rychlé kotlety v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
2 ks cibule
2 plátky anglická slanina
2 ks vepřová kotleta
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme ještě posypat kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Plátky alobalu potřeme olejem, na každý položíme dvě oloupané a na kostičky nakrájené brambory a plátek ochucené vepřové kotlety. Na maso klademe ještě kolečka cibule a nadrobno pokrájenou slaninu, kterou můžeme nejdřív orestovat, ale není to úplně nutné. Alobaly pečlivě uzavřeme.

  3. Kotlety v alobalu vložíme do papiňáku, zalijeme vodou a uzavřené vaříme asi 20 minut.

  4. Rychlé kotlety v alobalu opatrně rozevřeme a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!