Rychlé fazolky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
4 ks vejce
60 g máslo
300 ml smetana
50 g hladká mouka
600 g fazolové lusky
1 lžička citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky. Fazolky uvaříme ve slané vodě doměkka, vodu slijeme stranou a necháme vychladnout.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou z fazolek a povaříme, až omáčka zhoustne. Omáčku osolíme, podle chuti přidáme cukr a citronovou šťávu. Vmícháme fazolky a smetanu a necháme přejít varem. Odstavíme a vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce.

  3. Rychlé fazolky na smetaně podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!