Rychlé boloňské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
6 stroužků česnek
1 špetka sůl
500 g špagety
10 lístků oregano
2 lžičky koření na špagety
3 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
3 lžičky mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva konzervovaná rajčata
500 g vepřové mleté maso
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

  2. K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

  3. Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

  4. Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

  5. Další recepty na boloňské špagety


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!