Rychlé boloňské špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 6 stroužků česnek 1 špetka sůl 500 g špagety 10 lístků oregano 2 lžičky koření na špagety 3 lžíce olivový olej 1 ks větší cibule 3 lžičky mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva konzervovaná rajčata 500 g vepřové mleté maso na ozdobu strouhaný sýr
Postup Rychlé boloňské špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.
K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.
Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.
Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.
Další recepty na boloňské špagety