Rychlá zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 4-5 ks brambory majoránka 0.3 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 2 lžičky vegeta petrželová nať 0.3 hlávky kapusta nebo růžičková 1 hrst fazolové lusky (čerstvé nebo mražené) 1 hrst hrášek (čerstvý nebo malá konzerva)
Postup Rychlá zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory, zalijeme studenou vodou a vaříme.
Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.
Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.