Rychlá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
4-5 ks brambory
majoránka
0.3 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžičky vegeta
petrželová nať
0.3 hlávky kapusta nebo růžičková
1 hrst fazolové lusky (čerstvé nebo mražené)
1 hrst hrášek (čerstvý nebo malá konzerva)

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory, zalijeme studenou vodou a vaříme.

  3. Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.

  4. Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!