Cuketovo-rajčatové pyré recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 kg rajčata
1 ks cuketa
1 hrst bazalka
1 špetka pepř
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme

  2. Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit

  3. Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!