Cuketovo-rajčatové pyré recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžička sůl 2 kg rajčata 1 ks cuketa 1 hrst bazalka 1 špetka pepř 2 lžíce olivový olej
Postup Cuketovo-rajčatové pyré
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme
Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit
Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.