Rychlá svíčková recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 l mléko 1 ks cibule 0 l voda 1 ks masox 3 ks bobkový list 250 ml smetana ke šlehání 750 g vepřové maso 300 g mražená zelenina pod svíčkovou 2 ks celé nové koření
Postup Rychlá svíčková recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si cibuli na kostičky a tak i vepřové maso. Můžeme použít i jiné maso.
Na oleji si osmažíme cibulku s masem, zalijeme vodou - ale jen trochou, pouze pro podušení masa. Do vody přidáme bobkový list, nové koření a masox. Do hrnce si dáme cedník, do kterého nasypeme mraženou zeleninu pod svíčkovou. Maso vaříme do změknutí a zeleninu, jakmile nám trochu povolí. Pak cedník vyjmeme a zeleninu umixujeme. Vyhneme se tak procesu v závěru, kdy maso musíme vyndávat pracně z vody. Rozmixovanou zeleninu vrátíme k masu.
Jakmile je maso měkké, přilijeme svařené mléko a mouku s vodou kvůli zhoustnutí. Osobně zahušťuji tak, že místo vody odeberu trochu omáčky. Chvíli svíčkovou povaříme a v závěru přidáme šlehačku. Rychlou svíčkovou dochutíme citronem, cukrem, jak jsme zvyklé.
Rychlou svíčkovou podáváme jako klasickou svíčkovou s knedlíky nebo jak jsme zvyklí.