Rychlá roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3-5 lžic strouhanka
1 ks červená cibule
750 g mleté maso (směs)
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř
náplň
2 ks cibule
1 ks pórek
1-2 ks červená paprika
1-2 ks zelená paprika
1-2 ks oranžová paprika
podle potřeby
250 ml vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Papriku (asi 500g) zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Potom vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, strouhankou, solí i pepřem. Směs důkladně propracujeme a rozložíme v asi 1 cm vrstvě na potravinářskou fólii. Na plát rozprostřeme blanšírovanou zeleninu a pomocí fólie zabalíme maso do rolády. Okraje pečlivě přitiskneme.

  3. Roládu přeneseme do pekáče, podlijeme teplým vývarem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení roládu několikrát přelijeme výpekem.

  4. Jako přílohu k rychlé roládě z mletého masa doporučuji pečené brambory a rajskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!