Rychlá roláda z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3-5 lžic strouhanka 1 ks červená cibule 750 g mleté maso (směs) podle chuti sůl drcený barevný pepř náplň 2 ks cibule 1 ks pórek 1-2 ks červená paprika 1-2 ks zelená paprika 1-2 ks oranžová paprika podle potřeby 250 ml vývar z kostky
Postup Rychlá roláda z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Papriku (asi 500g) zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Potom vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, strouhankou, solí i pepřem. Směs důkladně propracujeme a rozložíme v asi 1 cm vrstvě na potravinářskou fólii. Na plát rozprostřeme blanšírovanou zeleninu a pomocí fólie zabalíme maso do rolády. Okraje pečlivě přitiskneme.
Roládu přeneseme do pekáče, podlijeme teplým vývarem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení roládu několikrát přelijeme výpekem.
Jako přílohu k rychlé roládě z mletého masa doporučuji pečené brambory a rajskou omáčku.