Rychlá rajčata plněná tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
6 lístků tymián
100 g majonéza
4 ks rajče
1 lžíce kapary
150 g tuňák v olivovém oleji
4 ks ančovičky v olivovém oleji
podle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Začneme s přípravou rajčat. Důkladně je omyjeme a osušíme. Asi 3/4 rajčat odřízneme. Dáme si pozor, aby nám zůstal kus rajčat i s bubákem, bude se hodit na ozdobu. Lžící vyjmeme dužninu a dáme ji stranou. Prázdná rajčata osolíme, obrátíme dnem vzhůru a necháme na mřížce odkapat.

  2. Uvařená vajíčka zchladíme pod ledovou vodou, oloupeme a najemno nakrájíme.

  3. V misce promícháme rozmačkaného tuňáka slitého z oleje, majonézu, nakrájené ančovičky, kapary, vejce, nasekané lístky s čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a ještě jednou dobře promícháme. Směs by neměla být hustá ani řídká. Směsí naplníme rajčata, navrch dáme trošku tuňáka, lísteček tymiánu. Přikryjeme dílkem rajčat s bubákem a dáme do lednice.

  4. Rychlá rajčata plněná tuňákem podáváme studená jako chuťovku s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!