Rychlá rajčata plněná tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 6 lístků tymián 100 g majonéza 4 ks rajče 1 lžíce kapary 150 g tuňák v olivovém oleji 4 ks ančovičky v olivovém oleji podle potřeby sůl pepř
Postup Rychlá rajčata plněná tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme s přípravou rajčat. Důkladně je omyjeme a osušíme. Asi 3/4 rajčat odřízneme. Dáme si pozor, aby nám zůstal kus rajčat i s bubákem, bude se hodit na ozdobu. Lžící vyjmeme dužninu a dáme ji stranou. Prázdná rajčata osolíme, obrátíme dnem vzhůru a necháme na mřížce odkapat.
Uvařená vajíčka zchladíme pod ledovou vodou, oloupeme a najemno nakrájíme.
V misce promícháme rozmačkaného tuňáka slitého z oleje, majonézu, nakrájené ančovičky, kapary, vejce, nasekané lístky s čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a ještě jednou dobře promícháme. Směs by neměla být hustá ani řídká. Směsí naplníme rajčata, navrch dáme trošku tuňáka, lísteček tymiánu. Přikryjeme dílkem rajčat s bubákem a dáme do lednice.
Rychlá rajčata plněná tuňákem podáváme studená jako chuťovku s čerstvým pečivem.