Rychlá polévka s jemnými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 l voda
2 kostky droždí
1 kostka masox
1 lžíce maggi
0 lžiček mletý pepř
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
80 g anglická slanina
2 lžíce petrželová nať
2 dl polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme polovinu vody. Vsypeme najemno nakrájenou cibuli, masox, maggi, sekanou petrželku, na kostičky nakrájenou slaninu a dáme 15 minut povařit.

  2. Mezitím si smísíme obě mouky s droždím, vejci, utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a mlékem. Podle chuti osolíme. Vypracujeme v řidší těsto asi jako na halušky, podle potřeby rozředíme mlékem, a necháme stát.

  3. Po 15 minutách vaření doplníme obsah vody v hrnci na 1 litr, přivedeme k varu a přes hrubý haluškový cedník do této vařící polévky zaváříme noky z připraveného těsta. Zaváření provádíme za stálého míchání, aby se nočky neslepily. Povaříme 3 minuty a je hotovo.

  4. Rychlou polévku s jemnými noky podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!