Grilovaný hermelín se salátem z červené řepy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks jablko
120 g salát
1 lžíce rajčatový protlak
1 ks avokádo
125 g hermelín
3 lžíce jablečný ocet
1 špetka mletý pepř
3 lžíce panenský olivový olej
2 ks řapíkatý celer
250 g konzervovaná červená řepa
1 špetka mořská sůl
4 ks krajíc bílého chleba
1 ks malá červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme ingredience. Červenou řepu nakrájíme na kousky, jablko nakrájíme na kostičky, hermelín nakrájíme na plátky

  2. Avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme červenou řepu, celer a jablko. Misku přikryjeme

  3. Rozehřejeme gril na vysokou teplotu a krajíčky chleba zlehka opékáme 2 - 3 minuty z každé strany. Připravené tousty pokryjeme plátkem sýra a vložíme na rozpálený gril. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne

  4. Příprava dresinku: do malého kastrůlku dáme všechny přísady a směs přivedeme zvolna k varu. Na mírném ohni vaříme 2 - 3 minuty, dokud směs není důkladně prohřátá

  5. Salátové listy rozdělíme na čtyři talíře. Pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a na každý talíř dáme sýrový toust. Pokapeme připraveným dresinkem a ihned podáváme

  6. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!