Grilovaný hermelín se salátem z červené řepy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks jablko 120 g salát 1 lžíce rajčatový protlak 1 ks avokádo 125 g hermelín 3 lžíce jablečný ocet 1 špetka mletý pepř 3 lžíce panenský olivový olej 2 ks řapíkatý celer 250 g konzervovaná červená řepa 1 špetka mořská sůl 4 ks krajíc bílého chleba 1 ks malá červená cibule
Postup Grilovaný hermelín se salátem z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme ingredience. Červenou řepu nakrájíme na kousky, jablko nakrájíme na kostičky, hermelín nakrájíme na plátky
Avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme červenou řepu, celer a jablko. Misku přikryjeme
Rozehřejeme gril na vysokou teplotu a krajíčky chleba zlehka opékáme 2 - 3 minuty z každé strany. Připravené tousty pokryjeme plátkem sýra a vložíme na rozpálený gril. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne
Příprava dresinku: do malého kastrůlku dáme všechny přísady a směs přivedeme zvolna k varu. Na mírném ohni vaříme 2 - 3 minuty, dokud směs není důkladně prohřátá
Salátové listy rozdělíme na čtyři talíře. Pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a na každý talíř dáme sýrový toust. Pokapeme připraveným dresinkem a ihned podáváme
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky