Rychlá holandská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 ml vývar
2 lžíce máslo
6 ks žloutek
2 lžíce citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni šleháme v malé nádobě žloutky s vývarem a citronovou štávou, až začnou houstnout.

  2. Pak nádobu vyjmeme a do žloutků přidáme po kouscích polovinu másla. Omáčku opět postavíme do vodní lázně a jakmile je horká, znovu ji vyjmeme a zašleháme do ní po kouscích druhou polovinu másla. Podle chuti osolíme. Je lepší používat malou kovovou metličku na šlehání.

  3. Takto máme rychlou omáčku hotovou. Holandskou omáčku podáváme k zelenině nebo jí přeléváme různě upravené rybí pokrmy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!