Rychlá frankfurtská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg slanina
1 lžíce česnek
300 g brambory
1 ks cibule
5 lžic hladká mouka
2 l vepřový vývar
2 lžičky mletá sladká paprika
70 g sádlo nebo olej
200 g jemný párek
podle chuti
sůl
zelená petrželka
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na části tuku osmahneme nadrobno krájenou cibuli, kterou zasypeme prosátou moukou. Uděláme světlou jíšku, do které zamícháme mletou sladkou papriku a mletý pepř. Jíšku za stálého míchání metlou zalijeme částí prochladlého vývaru a za občasného promíchání metlou polévku zvolna vaříme asi 20 minut.

  2. Brambory očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme je zbylým vývarem a částečně uvaříme. Brambory musí být do poloměkka. Uvařené brambory včetně vývaru, ve kterém se vařily, vlijeme do polévky. Přidáme česnek utřený se solí, párky nakrájené na stejná kolečka, a znovu provaříme. Do hotové polévky přidáme rozpuštěnou na kostičky krájenou slaninu. Frankfurtskou polévku ochutíme polévkovým koření, popřípadě ještě osolíme. Petrželku nakrájíme až před podáváním a ozdobíme s ní polévku.

  3. Rychlou frankfurtskou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!