Rychlá domácí salsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 ks cibule
3 ks rajče
1 lžička petržel
2 lžičky chilli
1 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tři velká rajčata omyjeme, rozkrojíme a vhodíme do elektrického sekáčku. Přidáme oloupanou cibuli s česnekem, citronovou šťávu, chilli, petržel, sůl a pepř. Já přidávám i oregano. Všechny suroviny velmi krátce nasekáme na malé kousky, ne na kaši!

  2. Hotovou salsu necháme odležet přes noc v ledničce.

  3. Rychlou domácí salsu podáváme syrovou jako studenou omáčku, ale lze ji použít i na pizzu místo klasického rajčatového základu, k dochucení guláše a jiných pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!