Rybízová marmeláda z pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička kyselina citronová
1 kg šťáva z rybízu
0.5 kg želírovací cukr 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz vymačkáme v odšťavňovači. Šťávu nalijeme do nádoby na pečení chleba. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program jam/džem.

  2. Po 80 minutách je program ukončen.

  3. Rybízovou marmeládou naplníme vymyté sklenice, pevně uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme 5 - 10 minut stát a otočíme zpět.

  4. Rybízovou marmeládu z pekárny používáme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!