Rybí ragú se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 svazeček petrželka
2 ks cibule
0.5 ks citron
4 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
2 ks větší pórek
2 ks masitá rajčata
800 g okoun nilský nebo treska
podle chuti
sůl
citronela
čerstvě mletý bílý pepř
piri-piri
sumach mletý (koření Stř. východ)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno a mrkev na malé kostky.

  2. V rendlíku osmahneme na rozehřátém másle pórek, cibuli a mrkev. Přidáme spařená oloupaná rajčata, která jsme zbavili jadérek a nakrájeli je nadrobno. Vše osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme špetku citronely. Uvedeme do varu a udržujeme teplé.

  3. Rybu bez kůže nakrájíme na menší kostky. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi. Okořeníme mletým sumachem. Pokud chceme rybu pikantní, přidáme piri-piri. Osmahnutou rybu lehce vmícháme do rendlíku k zelenině.

  4. Jednotlivé porce rybího ragú se zeleninou na talíři posypeme najemno nakrájenou čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!