Rybí ragú se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 1 svazeček petrželka 2 ks cibule 0.5 ks citron 4 ks mrkev 4 lžíce olivový olej 2 ks větší pórek 2 ks masitá rajčata 800 g okoun nilský nebo treska podle chuti sůl citronela čerstvě mletý bílý pepř piri-piri sumach mletý (koření Stř. východ)
Postup Rybí ragú se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno a mrkev na malé kostky.
V rendlíku osmahneme na rozehřátém másle pórek, cibuli a mrkev. Přidáme spařená oloupaná rajčata, která jsme zbavili jadérek a nakrájeli je nadrobno. Vše osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme špetku citronely. Uvedeme do varu a udržujeme teplé.
Rybu bez kůže nakrájíme na menší kostky. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi. Okořeníme mletým sumachem. Pokud chceme rybu pikantní, přidáme piri-piri. Osmahnutou rybu lehce vmícháme do rendlíku k zelenině.
Jednotlivé porce rybího ragú se zeleninou na talíři posypeme najemno nakrájenou čerstvou petrželkou.