Rybí polévka z tmavé tresky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 ks karotka
110 g rajčatový protlak
400 g treska
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
80 g anglická slanina
citronová šťáva
drcený tymián
4 řapíky řapíkatý celer
1 lžíce čerstvá petrželka
10 kuliček celý černý pepř
2 ks zelená feferonka
1,5 lžička kořenící směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme asi 1,2 litru rybího vývaru. Ryby očistíme a v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, novým kořením a kořením Horalka uvaříme doměkka. Vývar scedíme a rybí maso obereme a zbavíme kostí

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky. Větší oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a očištěnou karotku na kolečka. Stonky řapíkatého celeru omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zelené feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na jemné nudličky

  3. Ve vyšším hrnci rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibuli. Pak přidáme celer, mrkev a feferonky, vše ochutíme tymiánem a zvolna asi 5 minut restujeme. K opečené zelenině vmícháme rajčatový protlak a lžičku másla, směs osmahneme a zalijeme rybím vývarem. Rybí polévku vaříme, dokud nebude zelenina měkká, pak ji dochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme obrané rybí maso a nasekanou čerstvou petrželku, polévku z tmavé tresky prohřejeme, ale již nevaříme

  4. Rybí polévku z tmavé tresky rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým pečivem. Je vhodná i pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!