Rybí klobásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1-2 lžíce máslo
4-5 lžic smetana
1 kg kapr
muškátový květ
olej na smažení
mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice
2 lžíce mouka (krupice)

Postup přípravy receptu

  1. Kapra podusíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso z kapra na něm podusíme.

  2. Vepřové maso a dušeného rybí maso umeleme. Přidáme koření, smetanu, krupici vejce a důkladně vše propracujeme v souvislou hmotu. Těsto necháme odpočinout, aby se prolnuly vůně a chuť.

  3. Z odpočinutého těsta vyválíme asi na prst silné "klobásky", které obalíme v mouce.

  4. Rozpálíme si olej a "klobásky" restujeme dozlatova.

  5. Podáváme s tím, na co máme chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!