Rybí karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 3 ks vejce - - máslo 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 125 ml smetana 250 g žampióny - - pepř mletý - - sýr strouhaný 125 ml víno bílé - - oříšek muškátový 500 g maso rybí
Postup Rybí karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mletého rybího masa vmícháme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs dobře promícháme, dochutíme a tvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Potom očistíme žampiony a oloupeme jim hlavy, nožičky uřízneme a spolu s hlavničkami nakrájíme na tenké plátky. Hotové karboše vyjmeme z tuku a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme ho vínem a uvedeme do varu. Rozšleháme si smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a přidáme muškát.Do zapékací misky dáme karbanátky, kolem navršíme žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova.