Rybí karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
3 ks vejce
- - máslo
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
125 ml smetana
250 g žampióny
- - pepř mletý
- - sýr strouhaný
125 ml víno bílé
- - oříšek muškátový
500 g maso rybí

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého rybího masa vmícháme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs dobře promícháme, dochutíme a tvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Potom očistíme žampiony a oloupeme jim hlavy, nožičky uřízneme a spolu s hlavničkami nakrájíme na tenké plátky. Hotové karboše vyjmeme z tuku a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme ho vínem a uvedeme do varu. Rozšleháme si smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a přidáme muškát.Do zapékací misky dáme karbanátky, kolem navršíme žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!