Rybí filet pod sýrovo-cibulovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks citron
20 dkg eidam 30%
4 ks rybí maso
podle potřeby
olej
máslo
polohrubá mouka
podle chuti
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mouku a koření na ryby. Eidam nastrouháme na jemno do mísy. Rybí maso pokapeme šťávou z citronu a následně jej ze všech stran obalíme směsí mouky a koření.

  2. Na pánvi rozpálíme máslo a rybí maso z obou stran cca 4 minuty opékáme. Poté jej přesuneme do zapékací misky a na výpeku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka začíná hnědnout, vsypeme ji z pánve do mísy s eidamem a promícháme.

  3. Připravenou směs nasypeme na rybí maso v pekáčku a dáme péct na 10 minut při 200 °C.

  4. Rybí filet pod sýrovo-cibulovou krustou podáváme nejlépe s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!