Rybí filet pod sýrovo-cibulovou krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks citron 20 dkg eidam 30% 4 ks rybí maso podle potřeby olej máslo polohrubá mouka podle chuti koření na ryby
Postup Rybí filet pod sýrovo-cibulovou krustou recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme mouku a koření na ryby. Eidam nastrouháme na jemno do mísy. Rybí maso pokapeme šťávou z citronu a následně jej ze všech stran obalíme směsí mouky a koření.
Na pánvi rozpálíme máslo a rybí maso z obou stran cca 4 minuty opékáme. Poté jej přesuneme do zapékací misky a na výpeku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka začíná hnědnout, vsypeme ji z pánve do mísy s eidamem a promícháme.
Připravenou směs nasypeme na rybí maso v pekáčku a dáme péct na 10 minut při 200 °C.
Rybí filet pod sýrovo-cibulovou krustou podáváme nejlépe s vařeným bramborem.