Rybí filé se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks šalotka
2 dl suché bílé víno
4 ks rybí plátek
omáčka
2 lžíce máslo
2 dl smetana
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
mletý pepř
citronová šťáva
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Rybí plátky podle potřeby opláchneme a dobře osušíme. Posypeme je mletým zázvorem a pepřem. Plátky zprudka orestujeme z obou stran na trošce olivového oleje. Ryby podlijeme vínem a přidáme nakrájenou šalotku. Pánev přikryjeme a dusíme asi 5 minut. Poté rybu vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Do základu promícháme smetanu rozkvedlanou s moukou. Základ omáčky zjemníme máslem, provaříme a dochutíme citronovou šťávou. Do provařené omáčky vrátíme rybí plátky a již jen prohřejeme.

  3. Rybí filé se zázvorem podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!