Rybí filé se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks citron
600 g filé z tresky
2 lžíce olivový olej
80 g anglická slanina
150 g čerstvý špenát
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
rybí koření
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme, rozložíme na prkénko a zakapeme citronovou šťávou, ochutíme pepřem a rybím kořením. Špenát opereme pod tekoucí vodou a necháme okapat, krátce jej spaříme ve vroucí vodě, následně ve studené a vyždímáme.

  2. Filety rozkrájíme na 8 kousků, půlku naskládáme do pekáčku. Poklademe je plátky anglické slaniny, na to rozložíme špenát a přiklopíme zbylými filety. Vše přelijeme olivovým olejem a máslem.

  3. Rybí filé se špenátem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

  4. Zapečené rybí filé se špenátem podáváme s vařenými brambory a zdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!