Rybí filé se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks citron 600 g filé z tresky 2 lžíce olivový olej 80 g anglická slanina 150 g čerstvý špenát podle chuti sůl mletý barevný pepř rybí koření na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Rybí filé se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé omyjeme, rozložíme na prkénko a zakapeme citronovou šťávou, ochutíme pepřem a rybím kořením. Špenát opereme pod tekoucí vodou a necháme okapat, krátce jej spaříme ve vroucí vodě, následně ve studené a vyždímáme.
Filety rozkrájíme na 8 kousků, půlku naskládáme do pekáčku. Poklademe je plátky anglické slaniny, na to rozložíme špenát a přiklopíme zbylými filety. Vše přelijeme olivovým olejem a máslem.
Rybí filé se špenátem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
Zapečené rybí filé se špenátem podáváme s vařenými brambory a zdobíme čerstvou petrželkou.