Rybí filé se šafránovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks citron
1 špetka šafrán
4 porce rybí filé
1 špetka mletý černý pepř
omáčka
1 lžíce máslo
1 ks žloutek
250 ml šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Filé si necháme předem trochu rozmrazit a zakapeme vymačkanou šťávou z citronu. Filé ještě osolíme, opepříme a z obou stran osmahneme v pánvi na oleji.

  2. Měkké filé dáme stranou a do pánve, kde jsme smažili ryby, opatrně vmícháme šlehačku. Omáčku zjemníme máslem a přidáme žloutek.

  3. Omáčka nesmí být horká, jinak by se žloutek srazil. K omáčce pak dáme zpátky filé, přisypeme šafrán a ještě všechno opatrně na co nejmírnějším ohni prohřejme. Nevaříme!

  4. Jako příloha se k rybímu filé hodí krátké těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!