Rybí filé na zelenině s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0 kelímků smetana
4-6 ks rajče
1-2 lžíce kečup
3 lžičky kari
1 ks banán
1 ks velká cibule
1 ks zelená paprika
2 ks rybí filé
podle chuti
sůl
římský kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli a česnek. Papriku nakrájíme na kostičky. Rybí filé (používám pangasia, ale je možná i jiná ryba) nakrájíme na menší proužky. Rajčata nejlépe nadrtíme nebo alespoň nakrájíme na malé části.

  2. Na pánvi necháme smažit cibuli do zesklovatění a v průběhu smažení přidáme česnek. Následně zasypeme kari a necháme koření rozvonět. Přidáme papriky a nadrcená (rozmačkaná) rajčata a kečup. V případě potřeby zředíme směs vodou a uvedeme do varu.

  3. Mezitím vedle osolíme rybu a zlehka opepříme. Vhodný je také v malém množství řecký kmín - cumin. Dále do směsi vlijeme smetanu a vložíme kousky ryby. Přiklopené dusíme cca 20 minut.

  4. Zatímco se ryba dusí, na druhé pánvi osmažíme dohněda banán nakrájený na kolečka či půlkolečka. Na závěr přidáme banán do směsi.

  5. Rybí filé na zelenině s banánem podáváme nejlépe s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!