Rybí filé na česneku s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0.5 kg rajče
5 dkg máslo nebo rostlinný tuk
1 ks střední cibule
0.5 kg rybí filé
podle chuti
sůl
bílé víno
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na pekáčku zpěníme na části másla krájený česnek a cibuli, pouze zpěníme, nesmažíme, aby česnek nehořkl. Poté přidáme kolečka z poloviny rajčat a na ně vložíme řízky z filé, osolíme, pokapeme vínem, přikryjeme pomaštěným papírem a v mírné troubě pečeme.

  3. Druhou polovinu rajčat oloupeme, na chvíli ponoříme do vroucí vody, pak slupku lehce stáhneme, rozpůlíme a podusíme na másle, osolíme, opepříme a posypeme petrželí.

  4. Pečené filé upravíme na míse, obložíme dušenou rýží, kterou ozdobíme dušenými rajčaty, takto podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!