Rybí filé na česneku s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 0.5 kg rajče 5 dkg máslo nebo rostlinný tuk 1 ks střední cibule 0.5 kg rybí filé podle chuti sůl bílé víno čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Rybí filé na česneku s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pekáčku zpěníme na části másla krájený česnek a cibuli, pouze zpěníme, nesmažíme, aby česnek nehořkl. Poté přidáme kolečka z poloviny rajčat a na ně vložíme řízky z filé, osolíme, pokapeme vínem, přikryjeme pomaštěným papírem a v mírné troubě pečeme.
Druhou polovinu rajčat oloupeme, na chvíli ponoříme do vroucí vody, pak slupku lehce stáhneme, rozpůlíme a podusíme na másle, osolíme, opepříme a posypeme petrželí.
Pečené filé upravíme na míse, obložíme dušenou rýží, kterou ozdobíme dušenými rajčaty, takto podáváme.