Ryba ze mlejna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
6 lžic olej
sůl
1 lžička solamyl
150 ml voda
vegeta
50 g mandlové plátky
1 lžíce kari koření
citronová šťáva
4 porce filé pangasiuse
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby (kapr, štika, candát, filé, pangas) očistíme, opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme v chladu asi půl hodiny uležet.

  2. V horkém oleji (zhruba 5 lžic) zpěníme kari koření, vložíme mírně posolenou rybu a opečeme z obou stran. Rybu přendáme na nahřátou mísu.

  3. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme sůl, vegetu a přilijeme ji k vypečené šťávě. Povaříme, až omáčka zhoustne.

  4. Na pánvi na lžíci oleje opečeme mandle a na plátky nakrájený česnek.

  5. Na talíři rybu přelijeme omáčkou, posypeme mandlemi s česnekem a ozdobíme kudrnkou.

  6. Rybu ze mlejna podáváme s dušenou rýží a třeba s broskvovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!