Ryba v popelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 špetky sůl
4 lžičky máslo
4 ks ryba
4 lžičky grilovací koření
4 lžičky citronová šťáva
nádivka
2 stroužky česnek
2 ks cibule
100 ml červené víno
4 lžičky sterilované kapie

Postup přípravy receptu

  1. Ryby (např. pstruhy) zbavíme vnitřností, očistíme a dobře potřeme máslem (i zevnitř).

  2. Do břišní dutiny ryb schováme půlku cibule, lžičku kapie, půl stroužku česneku a zalijeme červeným vínem.

  3. Naplněné ryby osolíme, lehce posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na ryby, záleží na chuti) a pokapeme citronovou šťávou.

  4. Připravené ryby pečlivě zabalíme do alobalu a dáme na 30 minut do žhavého popela.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!