Ryba v popelu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 špetky sůl 4 lžičky máslo 4 ks ryba 4 lžičky grilovací koření 4 lžičky citronová šťáva nádivka 2 stroužky česnek 2 ks cibule 100 ml červené víno 4 lžičky sterilované kapie
Postup Ryba v popelu recept
Postup přípravy receptu
-
Ryby (např. pstruhy) zbavíme vnitřností, očistíme a dobře potřeme máslem (i zevnitř).
Do břišní dutiny ryb schováme půlku cibule, lžičku kapie, půl stroužku česneku a zalijeme červeným vínem.
Naplněné ryby osolíme, lehce posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na ryby, záleží na chuti) a pokapeme citronovou šťávou.
Připravené ryby pečlivě zabalíme do alobalu a dáme na 30 minut do žhavého popela.