Ryba v pomerančové marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks rajče
1 ks pomeranč
- - pepř mletý
800 g ryba
1 ks paprika červená
1 dl šťáva pomerančová
100 g cibulka jarní
- - zázvor strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme ji, kolem páteře uděláme několik příčných zářezů. Pomeranč oloupeme a dílky rozkrájíme na malé kousky. Potom nakrájenou dužinu smícháme s pomerančovou šťávou a přidáme strouhaný zázvor a olej, dochutíme solí a pepřem. Rybu dáme do pekáčku a na ni nalijeme marinádu. Necháme v lednici nejméně hodinu odležet, aby do ryby nasákla pomerančová chuť. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím nakrájíme papriku, rajče a jarní cibulku a před koncem pečení přidáme. Rybu servírujeme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!