Ryba v citrusové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 lžíce petrželka 1 kg ryba 125 g žampiony 1 lžíce olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 300 ml suché bílé víno 1 ks naťová cibulka 125 ml citrusová šťáva podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Ryba v citrusové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Naťovou cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a pokrájíme na kousky. V předehřáté troubě rybu opečeme na másle do poloměkka. Potom ji opláchneme a osušíme.
Do misky dáme 2 lžíce citronové šťávy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Smícháme olej s rozpuštěným máslem a vlijeme do pekáče, vložíme rybu a přelijeme ochucenou citronovou šťávou. Navrch posypeme pokrájenými žampiony, nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou cibulí. Nakonec přelijeme citrusovou šťávou s vínem.
Rybu pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut.
Rybu v citrusové omáčce podáváme s opečenými brambory.