Ryba v citrusové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
1 kg ryba
125 g žampiony
1 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
300 ml suché bílé víno
1 ks naťová cibulka
125 ml citrusová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Naťovou cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a pokrájíme na kousky. V předehřáté troubě rybu opečeme na másle do poloměkka. Potom ji opláchneme a osušíme.

  2. Do misky dáme 2 lžíce citronové šťávy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Smícháme olej s rozpuštěným máslem a vlijeme do pekáče, vložíme rybu a přelijeme ochucenou citronovou šťávou. Navrch posypeme pokrájenými žampiony, nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou cibulí. Nakonec přelijeme citrusovou šťávou s vínem.

  3. Rybu pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut.

  4. Rybu v citrusové omáčce podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!