Ryba s banány recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl petrželka 1 ks citron 2 ks banán 1 špetka citronová kůra citronová šťáva 750 g filé z mořské štiky nebo tresky na obalení 1 ks vejce bílá strouhanka na ozdobu citron čerstvá petrželka podle potřeby olej nebo tuk na smažení
Postup Ryba s banány recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu naporcujeme, může být i filé, do sucha utřeme a po obou stranách osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na recept můžeme použít jakoukoliv vykoštěnou rybu.
Porce ryby pak namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance s trochou posekané zelené petrželky a špetkou citronové kůry. V rozpáleném oleji na pánvi usmažíme. Potom porce ryby odložíme na teplou mísu.
Zatím si oloupeme tuhé banány, podélně rozkrojíme a polijeme je citronovou šťávou.
Část oleje z pánve slijeme a ve zbytku rychle a opatrně opečeme půlky banánů.
Po opečení dáme půlky banánů na jednotlivé porce ryby, ozdobíme kolečky citronu a snítkami zelené petrželky.
Rybu s banány podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.