Ryba s banány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 ks citron
2 ks banán
1 špetka citronová kůra
citronová šťáva
750 g filé z mořské štiky nebo tresky
na obalení
1 ks vejce
bílá strouhanka
na ozdobu
citron
čerstvá petrželka
podle potřeby
olej nebo tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybu naporcujeme, může být i filé, do sucha utřeme a po obou stranách osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na recept můžeme použít jakoukoliv vykoštěnou rybu.

  2. Porce ryby pak namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance s trochou posekané zelené petrželky a špetkou citronové kůry. V rozpáleném oleji na pánvi usmažíme. Potom porce ryby odložíme na teplou mísu.

  3. Zatím si oloupeme tuhé banány, podélně rozkrojíme a polijeme je citronovou šťávou.

  4. Část oleje z pánve slijeme a ve zbytku rychle a opatrně opečeme půlky banánů.

  5. Po opečení dáme půlky banánů na jednotlivé porce ryby, ozdobíme kolečky citronu a snítkami zelené petrželky.

  6. Rybu s banány podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!