Celerová polévka s koprem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
3 ks vejce
ocet
1 ks brambory
200 - 300 ml mléko
250 g řapíkatý celer
400 - 500 ml drůbeží vývar
2 - 3 lžíce čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme malé kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kopr jemně usekáme. Vajíčka rozklepneme do misky a rozšleháme

  2. Na oleji krátce orestujeme celer a bramboru. Podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Potom zeleninu tyčovým mixérem rozmělníme do hladké konzistence. Podle hustoty krému můžeme přilít ještě trochu vývaru. Přidáme mléko a polévku přivedeme k varu. Nakonec do celerové polévky vmícháme vejce a usekaný kopr. Podle chuti okyselíme octem, přisladíme a osolíme

  3. Celerovou polévku s koprem a vejci můžeme podávat s pečivem k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!