Ryba piráta Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrnek mléko
1 ks cibule
1 sklenka bílé víno
1 balíček krabí tyčinky
1-2 hrstě strouhaný sýr
60 dkg rybí filé
1 lžíce sekaný libeček
1 balíček mražená zeleninová směs s paprikou
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
papriková vegeta
na ozdobu
citron
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mírně rozmražené a na kousky pokrájené filé, posolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme posekaný libeček a chvíli podusíme. Přidáme pytlík mražené zeleninové směsi s paprikou, posypeme vegetou a zlehka promícháme.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme vrstvu zeleniny s rybou, přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a zbylou zeleninu. Zalijeme rozmíchaným mlékem s vejcem a strouhaným sýrem a dáme do rozehřáté trouby dorůžova zapéct.

  3. Porce ryby piráta Pepana ozdobíme na talíři citronem a podáváme s bramborovou kaší a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!