Ryba na slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 2 plátky chléb 2 dl bílé víno 25 dkg anglická slanina 1 ks sladkovodní ryba podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhanka
Postup Ryba na slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu vykucháme, vyjmeme žábry a opláchneme ji. Může být kapr, candát nebo lín. Rybu osolíme, lehce opepříme a do břišní dutiny dáme chléb bez kůrky, aby ryba udržela pěkný tvar.
Pekáček vymastíme máslem, vložíme rybu, povrch pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny a přelijeme máslem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se slanina nezačne škvařit. Pak podlijeme bílým vínem a pečeme za občasného přelití výpekem asi 3/4 hodiny. Ke konci pečení posypeme rybu strouhankou a necháme ji zezlátnout.
Rybu na slanině podáváme s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželkou. Jako doplněk se hodí vychlazené bílé víno.