Ryba na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
2 plátky chléb
2 dl bílé víno
25 dkg anglická slanina
1 ks sladkovodní ryba
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu vykucháme, vyjmeme žábry a opláchneme ji. Může být kapr, candát nebo lín. Rybu osolíme, lehce opepříme a do břišní dutiny dáme chléb bez kůrky, aby ryba udržela pěkný tvar.

  2. Pekáček vymastíme máslem, vložíme rybu, povrch pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny a přelijeme máslem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se slanina nezačne škvařit. Pak podlijeme bílým vínem a pečeme za občasného přelití výpekem asi 3/4 hodiny. Ke konci pečení posypeme rybu strouhankou a necháme ji zezlátnout.

  3. Rybu na slanině podáváme s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželkou. Jako doplněk se hodí vychlazené bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!