Růžičková kapusta na řecký způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olivový olej
sůl a pepř
1 kg růžičková kapusta
4 dl ovocný mošt
0.5 lžičky drcený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kapustičky namočíme asi na 2 minuty do slané vařící vody (nesmí to být déle). Po vyjmutí je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Po okapaní je vložíme do rozehřátého oleje. Osolíme, opepříme a posypeme koriandrem.

  2. Do kapustiček přilijeme tolik moštu, aby se všechny ponořili a vaříme ja asi 30 minut. Potom odložíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky uložíme do chladničky, opět zakryté pokličkou. Podáváme druhý den, nastudeno, v hlubokém talíři nebo v míse jako samostatný chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!