Ruský boršč po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
2 l voda
2 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
0.3 hlávky zelí
250 g hovězí maso
1 ks červená řepa
250 g vepřové maso
1 ks cibule (střední)
250 g skopové maso
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletá sladká paprika
podle potřeby
máslo
hladká mouka
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme, vložíme do osolené vody. Pokud neseženeme skopové, nevadí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Řepu očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.

  3. Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.

  4. Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.

  5. Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!