Ruská kulaga recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
400 g pohanková mouka
70 g křížaly
200 g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Pohankovou mouku rozředíme ve větší míse teplou vodou do hustoty smetany. Základ kaše pečlivě promícháme. Zbytek vody přivedeme k varu.

  2. Křížaly nakrájíme na drobné kousky. Přidáme několik sušených brusinek. Kaši zalijeme vroucí vodou a znovu promícháme. Takto připravený základ kaše uložíme do tepla, aby zkvasila. Potom ji přelijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 90 minut na pomalém ohni.

  3. Ruskou kaši Kulagu podáváme studenou. Nejlépe chutná se sklenicí plnotučného kravského mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!