Špenátový salát s hruškami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
1 g med
2 ks hruška
20 g vlašské ořechy
mletý černý pepř
320 g ovčí sýr
250 g baby špenát
5 ml olivový olej extra virgine
20 g kataifi

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně omyjeme špenát. Hrušky pokrájíme na tenké nudličky. Mezitím vytvarujeme z ovčího sýra kuličky o průměru 5 cm, pokapeme je medem a obalíme v těstě kataifi

  2. Položíme kuličky na pečicí papír a dáme na pekáči do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 5 až 7 minut

  3. Omytý špenát smícháme s nakrájenou hruškou a ořechy a dochutíme solí a pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou

  4. Špenátový salát s hruškami podáváme jako lehký chutný pokrm

  5. TIP: Špenát lze nahradit jakýmkoliv jiným listovým salátem podle momentální dostupnosti. Místo ovčího sýra můžeme použít také kozí sýr. Kataifi je těsto ve formě nudliček, které je možné koupit zmražené v prodejnách řeckých potravin nebo přes internet

  6. Autor: Milan Sedlák

  7. Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!