Leknínky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
2 ks žloutek
2 dl mléko
80 g cukr moučka
110 g cukr moučka
180 g hera
1 ks vanilkový cukr
260 g hladká mouka
2 lžíce hladká mouka
čokoládová poleva
3 lžíce višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklou heru, cukr a žloutky zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme je v chladu odpočinout. Připravíme si formičky na košíčky a vymažeme je tukem. Těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky. Polovinu jich vložíme do formiček a druhou polovinu upečeme klasicky na plechu. Vše necháme vychladnout

  2. Na krém si uvaříme kaši z mouky,mléka a vanilkového cukru. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši a marmeládu

  3. K ploché kytičce přilepíme rozehřátou čokoládou košíček z kytičky a do něj pak nastříkáme cukrářským sáčkem krém. Leknínky ozdobíme podle vlastní fantasie. Na fotografii jsou leknínky pečené na svatbu

  4. Leknínky uchováváme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!