Ruská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
4 lžíce rum
1 lžíce skořice
2 lžíce kakao
500 g jablko
1 balíček prášek do pečiva
125 g ořechy
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky, pokapeme rumem. Lískové nebo vlašské ořechy nasekáme.

  2. To vše nasypeme do mísy. Přimícháme máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr, přidáme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do mísy. Vše důkladně promícháme. Do těsta přidáme ještě kakao a skořici.

  3. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme připravené těsto, formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

  4. Upečenou ruskou bábovku po upečení ocukrujeme a posypeme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!