Rumové preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
300 g hladká mouka
0 ks vanilkový lusk
poleva
60 ml rum
1 ks bílek
250 g cukr moučka
2 lžičky citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk rozřízneme a seškrábneme dužinu. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Do hmoty postupně vmícháme prosátou mouku, špetku soli a vanilkovou dužinu. Vypracujeme těsto, které dáme ve fólii na 2 hodiny do lednice.

  2. Těsto odebíráme z lednice postupně po kouskách. Kousky rozválíme na válečky o průměru asi 6 mm a délce 10 cm. Váleček ohneme do tvaru rohlíčku a oba konce v jednom místě uprostřed rohlíčku připojíme. Rumové preclíky pečeme při 180 °C asi 10 minut.

  3. Z cukru, šťávy, rumu a tuku vymícháme polevu, kterou vychladlé preclíčky potřeme.

  4. Rumové preclíčky se budou hodit na Vánoce a při jiných svátečních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!