Rumové preclíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g máslo 1 ks žloutek 100 g cukr moučka 300 g hladká mouka 0 ks vanilkový lusk poleva 60 ml rum 1 ks bílek 250 g cukr moučka 2 lžičky citronová šťáva
Postup Rumové preclíky recept
Postup přípravy receptu
-
Vanilkový lusk rozřízneme a seškrábneme dužinu. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Do hmoty postupně vmícháme prosátou mouku, špetku soli a vanilkovou dužinu. Vypracujeme těsto, které dáme ve fólii na 2 hodiny do lednice.
Těsto odebíráme z lednice postupně po kouskách. Kousky rozválíme na válečky o průměru asi 6 mm a délce 10 cm. Váleček ohneme do tvaru rohlíčku a oba konce v jednom místě uprostřed rohlíčku připojíme. Rumové preclíky pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Z cukru, šťávy, rumu a tuku vymícháme polevu, kterou vychladlé preclíčky potřeme.
Rumové preclíčky se budou hodit na Vánoce a při jiných svátečních příležitostech.