Roštěnky s houbovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej na smažení 4 plátky roštěná podle chuti sůl pepř nádivka 2 ks vejce 1 ks brambory vařené 1 lžíce houby sušené 150 g šunkový salám omáčka 2 lžíce smetana
Postup Roštěnky s houbovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme nádivku: Houby namočíme na hodinu do studené vody. Potom vodu z nich slijeme a udusíme je na tuku. Přidáme k nim na kostičky nakrájený brambor a šunku. Směs zahustíme vejci, osolíme a opepříme.
Roštěnky naklepeme a osolíme po obou stranách. Nádivku rozdělíme, potřeme jí upravené plátky roštěnek a ty stočíme. Převážeme nití a opečeme po všech stranách na oleji.
Opečené závitky zalijeme vývarem (horkou vodou s kouskem masoxu) a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme smetanu a ještě povaříme.
Omáčka se nezahušťuje, ale pokud chcete zahustit, můžete.