Roštěnky s houbovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej na smažení
4 plátky roštěná
podle chuti
sůl
pepř
nádivka
2 ks vejce
1 ks brambory vařené
1 lžíce houby sušené
150 g šunkový salám
omáčka
2 lžíce smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivku: Houby namočíme na hodinu do studené vody. Potom vodu z nich slijeme a udusíme je na tuku. Přidáme k nim na kostičky nakrájený brambor a šunku. Směs zahustíme vejci, osolíme a opepříme.

  2. Roštěnky naklepeme a osolíme po obou stranách. Nádivku rozdělíme, potřeme jí upravené plátky roštěnek a ty stočíme. Převážeme nití a opečeme po všech stranách na oleji.

  3. Opečené závitky zalijeme vývarem (horkou vodou s kouskem masoxu) a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme smetanu a ještě povaříme.

  4. Omáčka se nezahušťuje, ale pokud chcete zahustit, můžete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!