Roštěnky po Hortobáďsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.2 l vývar
5 ks vejce
5 ks paprika
200 g cibule
150 g sádlo
5 ks rajče
250 g krupice
50 g hladká mouka
800 g hovězí roštěná
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
kmín
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Naklepané plátky roštěnek osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách do červena a položíme do jiné nádoby.

  2. Na zbylém tuku osmažíme cibuli, posypeme červenou paprikou, okořeníme kmínem, třeným česnekem, podlijeme trochou vývaru, osolíme a nalijeme na roštěnky, které pod pokličkou dusíme v malém množství šťávy.

  3. K poloměkkým roštěnkám přidáme nakrájená rajčata a papriku. Když se vlastní šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru. Dusíme na mírném ohni, až maso změkne.

  4. V polovině vývaru zavaříme krupicové noky velikosti koblížků. Hotové roštěnky po Hortobáďsku přeložíme na mísu, poklademe noky, přelijeme šťávou a ozdobíme nasekanou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!