Roštěnky po Hortobáďsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.2 l vývar 5 ks vejce 5 ks paprika 200 g cibule 150 g sádlo 5 ks rajče 250 g krupice 50 g hladká mouka 800 g hovězí roštěná podle chuti česnek sůl petrželka kmín mletá paprika
Postup Roštěnky po Hortobáďsku recept
Postup přípravy receptu
-
Naklepané plátky roštěnek osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách do červena a položíme do jiné nádoby.
Na zbylém tuku osmažíme cibuli, posypeme červenou paprikou, okořeníme kmínem, třeným česnekem, podlijeme trochou vývaru, osolíme a nalijeme na roštěnky, které pod pokličkou dusíme v malém množství šťávy.
K poloměkkým roštěnkám přidáme nakrájená rajčata a papriku. Když se vlastní šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru. Dusíme na mírném ohni, až maso změkne.
V polovině vývaru zavaříme krupicové noky velikosti koblížků. Hotové roštěnky po Hortobáďsku přeložíme na mísu, poklademe noky, přelijeme šťávou a ozdobíme nasekanou petrželí.