Roštěnky na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 2-4 stroužky česnek 1 ks cibule 4 ks hovězí roštěná podle potřeby olej sádlo voda nebo vývar podle chuti sůl mletý pepř
Postup Roštěnky na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky otřeme vlhkou utěrkou, odstraníme z nich tuk a blány. Na okraji třikrát nařízneme, tence naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je po obou stranách rychle opečeme.
Opečené roštěnky vyjmeme, vedle si v kastrolu rozpálíme slaninu se sádlem. Potom vmícháme část jemně utřeného česneku, vložíme roštěnky, dáme na ně zbytek utřeného česneku, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka.
Roštěnky můžeme připravit i v tlakovém hrnci. Opečené roštěnky podlijeme 2 dl vývaru nebo vody, uzavřeme a dusíme asi 35 minut.
Roštěnky na česneku podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými knedlíky.