Roštěnky na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2-4 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks hovězí roštěná
podle potřeby
olej
sádlo
voda nebo vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky otřeme vlhkou utěrkou, odstraníme z nich tuk a blány. Na okraji třikrát nařízneme, tence naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je po obou stranách rychle opečeme.

  2. Opečené roštěnky vyjmeme, vedle si v kastrolu rozpálíme slaninu se sádlem. Potom vmícháme část jemně utřeného česneku, vložíme roštěnky, dáme na ně zbytek utřeného česneku, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka.

  3. Roštěnky můžeme připravit i v tlakovém hrnci. Opečené roštěnky podlijeme 2 dl vývaru nebo vody, uzavřeme a dusíme asi 35 minut.

  4. Roštěnky na česneku podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!