Roštěnka s játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce máslo
100 g žampiony
1 dl červené víno
6 plátků hovězí roštěnka
200 g drůbeží játra
1 ks menší pórek
100 g anglická slanina (plátky)
2 ks nakládané feferonky
2 ks sterilovaná kapie
2 lžíce strouhaná niva
podle chuti
sůl
kari koření
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme 2 - 4 hodiny v ledničce odležet. Potom je pomoučníme a na pánvi na rozehřátém tuku prudce po obou stranách opékáme. Pak je vyskládáme na pekáček vyložený slaninou.

  2. Do výpeku přidáme kousek másla a osmahneme pórek pokrájený na kolečka, pokrájená játra, kapii na nudličky, posekanou feferonku a na plátky nakrájené žampiony. Osolíme, zalijeme vínem, krátce podusíme a pak přidáme k roštěnkám.

  3. V rozehřáté troubě roštěnky zapečeme. Na závěr roštěnky s játry posypeme strouhanou nivou a krátce dopečeme.

  4. Roštěnku s játry podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!