Roštěná v sardelové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
2 ks cibule
100 g lučina
1 kostka masox
2 lžíce hladká mouka
1 ks sardelová pasta
4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné podle potřeby očistíme. Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je. Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme.

  2. Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem. Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme. Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme. Občas roštěnou podléváme.

  3. Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple. Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev. Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme.

  4. Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a můžeme podávat.

  5. Plátky roštěné servírujeme s brambory, kaší nebo rýží a přeléváme je sardelovou omáčkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!